purjevene

Mitä mindfulness ON?

Mindfulness-harjoituksessa opitaan huomaamaan tässä hetkessä olevat tunteet, ajatukset ja kehon tuntemukset kuin majakasta tarkastellen, etäämpää, tutkivasti, uteliaasti, lempeydellä. Vähitellen opin tuntemaan mielen liikkeet, huomaan, että ajatuksia ja tunteita tulee ja menee enkä minä ole ajatukseni tai tunteeni. Eri “säällä” tulee vain erilaisia mielen väreitä pintaan. Opin huomaamaan tilanteet, joissa koen jännitystä, pelkoa, häpeää, levottomuutta tai levollisuutta.

Harjoituksen myötä ymmärrän syvällisesti, että ajatuksemme ja tunteemme ovat ohimeneviä ja itse voin päättää toiminko niiden mukaan. En enää reagoi automaattisesti tunteisiini ja toimi tuon reaktion mukaan; opin säätelemään tunteitani ja niiden vaikutusta sekä itseeni että toisiin ihmisiin. 

Tietoisuustaidot, tietoinen läsnäolo

Me kaikki olemme pieninä lapsina osanneet olla tietoisesti läsnäolevia. Iän myötä tuo kyky kuitenkin surkastuu. Jokainen voi kuitenkin oppia tuon taidon uudelleen. Se ei vaadi paljoa aikaa, mutta se vaatii vähän kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä. Se kannattaa. Opimme löytämään parhaan tavan toteuttaa omia arvojamme elämässämme. Nyt. 

äiti ja lapsi