Tyytyväisyyttä ja tasapainoa arkeen -kurssi

Missä: Verkossa Teamsin välityksellä

Elämän kiireet, paineet ja oravanpyörä saattavat pelottaa ja uuvuttaa meitä. Kukaan meistä ei kuitenkaan haluaisi olla stressaantunut, kiireinen tai hauras. Kaikki me haluaisimme elää hyvinvoivana täyttä elämää.

Oma mieli on mielenkiintoinen systeemi. Helposti ajattelemme, että mieli on sitä mitä se on. Tai mitä olen sitä, mitä olen. Mieleen eli ajatuksiimme ja tunteisiin voi kuitenkin aika helpostikin vaikuttaa, mikä sitten puolestaan voi muuttaa ensin suhtautumistapojamme ja lopulta jopa itseämme. Voimme esimerkiksi oppia elämään viisaasti stressin kanssa; oppia toimimaan fiksummin omien tunteidemme ja ajatusten kanssa ja voimme jopa löytää lepopaikan omasta itsestämme! Oman itsensä kanssa oleminen voi olla rauhoittavaa ja virkistävää!

Kurssillamme perehdytään tietoisen, hyväksyvän läsnäolon (mindfulness) ja positiivisen psykologian valossa, mistä elämän tyyneys ja tasapaino rakentuvat ja mikä niitä horjuttaa. Kurssilaisemme ovat kertoneet saaneensa kursseiltamme konkreettisia työkaluja vaikeiden tunteiden kohtaamisen, stressin tunnistamiseen ja sen kanssa pärjäämiseen, tyyneyden ja tilan löytämiseen omassa itsessään.

Mitä kurssi sisältää?

· Kurssi koostuu kuudesta etäkurssikerrasta (Teams). Yksi kerta kestää 1h 45min.

· Tämän lisäksi kurssilaisena saat etukäteen video- ja tekstimateriaalia, johon sinun on hyvä tutustua ennen tapaamisiamme. Tämä materiaali on käytössäsi viikon ajan.

· Varsinaisissa tapaamisissa käydään lyhyesti läpi teoriaa, mutta erityisesti keskitytään harjoituksiin, keskusteluun, kysymyksiin ja kokemusten jakamiseen. Osa keskusteluista käydään pareittain tai pienryhmissä. Keskustelut painottuvat täysin tähän hetkeen ja harjoituskokemusten jakamiseen – sen syvempää ”avautumista” kurssilla ei tarvita.

· Saat harjoitusäänitteet käyttöösi koko kurssin ajaksi.

Mitä jos en pääse joka kerta paikalle?

· Saat teoria-aineistoa käyttöösi etukäteen ja äänitetyt harjoitukset käyttöösi, joten jos joku kurssitapaaminen jää välistä, pääset kuitenkin jollakin tavalla osalliseksi kurssista. Kurssitapaamiset ovat kuitenkin ne kurssin ”sielu”, joten uskomme, että haluat pyrkiä tulemaan paikalle joka kerta.

Kurssitapaamisten sisällöt:

1. Mistä tyyneys ja tasapaino rakentuvat? Mitä on mindfulness, mitkä ovat sen hyödyt ja miten sen avulla lisätä mielentyyneyttä ja tasapainoa omassa elämässä. Mitä tarkoittaa, kun voi olla vapaasti oma itsensä.

2. Tunteet: Miksi meillä on tunteita ja miten oppia tiedostamaan niitä ja miten saada ne voimavaraksemme elämäämme lisäten mielentyyneyttä ja tasapainoa.

3. Vaikeat tunteet: miten tunnistaa ja kohdata vaikea tunne ja oppia toimimaan sen kanssa viisaasti ilman, että se suistaa meidät pidempiaikaisesti pois tasapainosta.

4. Stressi ja ajatukset: Kuinka tunnistaa stressi ja kuormittavat ajatukset sekä palautua niistä; stressitekijöiden tunnistaminen oman mielentyyneyden vahvistamisessa

5. Itsemyötätunto: miten suhtautua itseen armollisesti ja lempeästi ja saada sitä kautta mielentyyneyttä ja tasapainoa sekä omaan että läheisten ihmisten elämään.

6. Tietoinen vuorovaikutus ja arvot; miten olla tietoisemmin läsnä eri vuorovaikutustilanteissa ja miten se vaikuttaa arjen tasapainon kokemukseen; kuinka omien arvojen löytämisen kautta löytyy vapaus olla vapaasti oma tyyni ja tasapainoinen itsensä.

 

Hinta 140€ sis.alv 24%

Kouluttajina Erika Setälä ja Maria Luhtaniemi

Ilmoittautuminen:

Sähköpostilla osoitteeseen info@mielenmajakka.fi

Tekstiviestillä 0505587800/Maria 0400215635/Erika

 

You cannot stop the waves but you can learn how to surf. -Jon Kabat-Zinn

Lähikurssistamme sanottua:

”Tämän kurssin jälkeen ymmärsin miksi on tärkeää pysähtyä ja osata elää hetkessä.”

”Kiitos kurssista, sopii muuten erinomaisesti miehillekin!” (miesasiakas)

”Kurssi vaikutti todella paljon. Sain apua stressiin ja paniikkioireisiin.”

”Koen, että voin puhua sen verran kuin koen itse hyväksi. Ilmapiiri on lämmin ja vapaa, koen oloni turvalliseksi.”

”Ihana ja aito ohjaaja. Kerroit asioista selkeästi. Kurssi oli huippu. Jatkokurssia odotellessa 🙂 ”

”Kiitos taas illasta. Jäi sellainen lämmin tunne rintaan. Ihan kuin sinne olisi tullut enemmän tilaa. Jokin sopukka, missä tuli käytyä!”

”Oivalsin kurssilla, että voin itse vaikuttaa oikeasti toimintaani ja ajatteluuni.”

rantahiekka


Mikä on Mindfulness -peruskurssi?

Koetko itsesi väsyneeksi vai haluatko keinoja tiedostaa ja tunnistaa tunteita? Oletko huomannut, että toimit nopeammin kuin toivot? Toivoisitko enemmän tyytyväisyyttä tai levollisuutta arkeen?

Mindfulness -peruskurssi on kuuden viikon kurssi, jossa tutustutaan mindfulnessiin perusteisiin. Kurssin keskeisin sisältö on harjoitusten tekeminen, mutta sitä ennen pidämme huolta, että saat laadukkaisiin tieteellisiin tutkimuksiin perustuva teorian myötä tietoa mindfulnessista, jotta sinulle syntyy sisäinen halu tehdä harjoituksia ja pitää hyvinvoinnistasi huolta.

Kurssi sopii sinulle, joka haluat lisätä omaa hyvinvoinnin kokemustasi. Jos olet stressaantunut, koet tunnesäätelysi heikoksi tai haluat oppia tuntemaan itseäsi paremmin, uskomme, että saat kurssilta apua.  Kurssia ei suositella, mikäli olet akuutin kriisin keskellä.

 

Tyhjät muistilaput

Mindfulness  peruskurssi sisältää seuraavia teemoja:

Kurssin toteutus:

Jos haluat räätälöidyn peruskurssin esimerkiksi työyhteisöllesi ota meihin yhteyttä! Kurssi voidaan toteuttaa esim. viikonlopun intensiivikurssina tai kuuden- kahdeksan viikon jatkuvana kurssina, 1-2h/vko. Kurssista voidaan räätälöidä myös yhden päivän workshop, jossa käydään läpi mindfulnessin keskeiset teemat ja harjoitukset. Kysy hintaa ja ehdota ajankohtaa tällaiselle kurssille.

tyhjä kirja

Ota yhteyttä

Emme käytä tietojasi mainontaan.