lapsi kiukuttelee

Mindfulness ja vanhemmuus

Tunne- ja tietoisuustaidot antavat välineitä kohdata omia tunteita ja sitä kautta auttaa voimme vaikuttaa siihen miten lapsi mallintaa ja oppii omaa tunteiden hallintaa. Tutkimusten mukaan mindfulness lisää itsetietoisuutta, parantaa tunnetasapainoa ja auttaa keskittymään.

Kurssilla käymme läpi mitä tunne- ja tietoisuustaidot ovat, ja miten niitä voi hyödyntää vanhemmuudessa. Aikamme on haastava; sosiaaliset ja taloudelliset paineet ovat kovat. Arkemme on usein hyvin hektistä, ja toisaalta yksinäistä. Elämä voi mennä pelkäksi suorittamiseksi ja saatamme tiedostamattamme paitsi vain välttää epämiellyttäviä tunteita, elää oman elämämme ”ohi” . Tämä kuormittaa kehoa ja mieltämme, ja sitä kautta vaikuttaa vanhemman jaksamiseen.

Vanhemmuus sisältää hyvin paljon tunteita riittämättömyydestä ylpeyteen. Mikäli emme kohtaa tunteitamme aidosti, tai meillä ei ole keinoja päästä niistä eteenpäin, kehomme kuormittuu, mikä voi näkyä väsymyksenä, äkkipikaisuutena tai esimerkiksi ahdistuksena.

Kurssilla lähdetään liikkeelle omasta harjoituksesta. Kun tulemme tietoiseksi omista tunteistamme ja saamme niiden ympärille tilaa, toimimme itse tietoisemmin eli harkitusti – silti omat tunnetilat kohdaten.  Kurssi lisää lempeyttä itseä kohtaan, mikä auttaa suhtautumaan myös lempeämmin omiin läheisiimme ja elämäntilanteeseemme.

tyhjä kirja

Kiinnostaako kurssi ja haluat tiedon kun kurssi on saatavilla?

Emme käytä tietojasi muuhun mainontaan. Otamme yhteyttä, kun tiedämme tarkemmin, missä ja milloin kurssi järjestetään. Tämä ei sido sinua kuitenkaan mihinkään.