luento

Luennot, koulutukset

Mindfulness arjen voimavarana -tilauskurssi

Mitä tietoinen hyväksyvä läsnäolo on? Miksi se on tärkeää? Miten saada siitä apua stressinhallintaan, tunnesäätelyyn ja vahvistaa mielentyyneyttä sekä sisäistä viisautta? Tällä kurssilla saatte työkaluja oman mindfulness -harjoituksen aloittamiseen ja työssä jaksamiseen.

Tilaisuuden kesto vähintään kaksi tuntia. Sopii hyvin esimerkiksi osaksi työhyvinvointipäivää. Voimme suunnitella kanssanne myös kokonaisen työhyvinvointipäivän.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

maria@mielenmajakka.fi tai erika@mielenmajakka.fi

 

kivikasa rannalla

Vanhemmuuden äärelle pysähtyminen

Jännittääkö vanhemmuus? Koetko vanhempana riittämättömyyttä? Miten suhtautua ja käsitellä omia tai lapsen vaikeita tunteita?

Tässä tapaamisessa pysähdymme vanhemmuuden ja sen haasteiden äärelle. Vanhemmuus haastaa meidät jokaisen. Kokemuksesta tiedämme, että ratkaisukeskeisestä terapiasta ja valmennuksesta saa kullanarvoisia keinoja lapsen ohjaamiseen ja positiivisen vuorovaikutuksen vahvistamiseen, mitkä molemmat vaikuttavat suoraan vanhemman ja lapsen väliseen suhteeseen eli koko kodin ilmapiiriin.

Mindfulness puolestaan vastaa kysymykseen, kuinka olla vaikeiden tunteiden kanssa ja miten vahvistaa omaa tai lapsen tunnesäätelyä? Miten suhtautua myötätuntoisesti omiin tai lapsen epäonnistumisiin?

Tilaa räätälöity paketti tarpeesi mukaan. Sopii myös esim. baby showereihin.

Mikäli haluatte oman verkostosi kanssa kuuden kerran kurssin, ole yhteydessä erika@mielenmajakka.fi

Hinta määrittyy osallistujamäärän ja matkakulujen mukaan. Ei matkakuluja pääkaupunkiseudulla tai Alavudella.

perhe rannalla
nainen portaissa

Mindfulness työelämässä

Työelämä on haastavaa. Tämän lisäksi erilaisia paineita tulee myös työelämän ulkopuolelta. Ihminen on kuitenkin kokonaisuus ja tunteetkin tulevat työpaikalle. Töissä niille ei kuitenkaan ole juurikaan tilaa tai niitä ei osata käsitellä. Ammatillisuuden säilyttämiseksi tunteet “tulee” työntää taustalle, minkä vuoksi ilmapiiri voi kiristyä ja henkilöiden väliset suhteet tulehtua. Yksilötasolla on kuormittavaa, kun et voi tunteittesi kanssa elää ja hengittää vapaasti työpaikalla. Tämä myös kuihduttaa työntekijän työpanosta.

 

Tunteita kuitenkin voi, saa  ja tulee käsitellä myös työpaikalla. Tämä vaatii osaamista paitsi esimiehiltä myös jokaiselta työntekijältä. Tämä luento johdattaa sinut tunteiden tunnistamisen tärkeyden tiedostamiseen. Tiedostaminen luo tietä tunteiden hyväksymiselle, niin että ne eivät kasaudu, vaan voit elää tunteen kanssa niin, että se ei uuvuta tai häiritse työtäsi. Pääset tutustumaan lempeyteen, tunteidensäätelyyn ja vuorovaikutustaitoihin tällä luennolla. Luennolla käsitellään myös tilanteita, joissa joudut itse ottamaan negatiivisen tunneryöpyn vastaan. Miten toimia tällaisissa tilanteissa?

 

Jo pienillä muutoksilla on vaikutus työhyvinvointiin. Tutkimusten mukaan esim. Koululuokassa oppilaat voivat paremmin, jos heidän opettajansa on perehtynyt mindfulnessiin – vaikka luokassa ei mindfulness -harjoituksia tehtäisikään. Avaa mielesi kohti uutta parempaa työilmapiiriä kohtaan!

 

Mindfulness työelämässä -luento on hyvä johdatus Mindfulness työelämässä – kurssille. Pyydä rohkeasti tarjousta omalle työpaikallesi!

Sosiaalialalle ja opetustyöhön

Tunne- ja tietoisuustaidot työvälineenä -koulutus

Tunne- ja tietoisuustaitoja voi kutsua menetelmäksi, jonka avulla ihminen oppii tulemaan tietoiseksi omista tunteistaan ja toisaalta myös omista rajoistaan. Tämän avulla tulee ymmärrys siitä miten tunteet vaikuttavat kehoon fysiologisella tasolla ja suhteessa muihin ihmisiin.

Sosiaalialalla sekä opetustyössä  vaikeiden tunteiden kanssa ollaan läsnä päivittäin. Tunne- ja tietoisuustaidot antavat työkaluja jaksamiseen, menetelmiä ihmisten kanssa työskentelyyn sekä ymmärrystä tunne- ja tietoisuustaidoista. Näin ollen voimme olla vahvempana tukena paitsi lasten ja nuorten niin myös vanhempien rinnalla, sekä voimme antaa heille enemmän ilman, että kuormitumme liikaa. Tunne- ja tietoisuustaidot lisäävät kestävää hyvinvointia.

Koulutus pitää sisällään harjoituksia, keskustelua ja teoriaa. Koulutukseni materiaali ja teoria pohjautuu Californian yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan opetusohjelmaan.

Koulutuksen sisältö

– Mitä on tunne- ja tietoisuustaidot?

– Tutkimustuloksia

– Vaikutus kehoon ja ympäristöön

– Työkaluja arkeen ja työhön

opetustilanne luokassa