lehdet

Me

Mindfulnessista on tullut meille majakka, jonka valossa purjehdimme Elämän merellä. Kun on sumuista tai myrskyää, näen suunnan selkeämmin kuin ennen. Hidastaminen tuo tyyneyttä, ajattelun ja mielen kirkkautta. 

Kiireestä ja huolista voi tulla huomaamattamme elämämme todelliset pomot. Nämä pomot eivät tunne armoa ja  piiskaavat yhä ankarammin eteenpäin. Voi tuntua, että olen kutistunut elämäni marionetiksi. Oman vahvan kokemuksemme perusteella voimme sanoa, että näin ei tarvitse olla.  Pienet asiat voivat johtaa syvälliseen muutokseen.

Maria on kokenut rajun uupumuksen (kts. Marian tarina) ja Erika on nähnyt lastensuojelutyössään perheiden pahoinvointia . Hän on myös kokenut, miten mindfulness voi olla vahvasti avuksi vanhemmuudessa; sekä omana voimavarana, mutta myös hyvänä lasten tunnetyöskentelyn työkaluna (kts. Erikan tarina). Oman itsen ja elämän äärelle on tärkeä pysähtyä. En pysty toimimaan täysipainoisesti, jos en ”aseta happinaamaria ensin omille kasvoille”.

Kuka olen

Olen neljän lapsen äiti, aviovaimo, intohimoinen uudenoppija ja lempeä rinnallakulkija. Työskentelen perhetyön ja lastensuojelun parissa, ja huomaankin kukoistavani silloin, kun saan jonkun edes hetken näkemään valoa! Olen työssäni ja äitinä huomannut  miten lapsen ja nuoren tunteet haastavat myös minun tunnetaitojani. Mindfulnessin myötä olen saanut välineitä näihin tilanteisiin sekä kestävämmän pohjan omalle jaksamiselle. Tämä innostaa minua kouluttamaan myös muita. Erityisosaamistani onkin aiheet mindfulness työn tukena sekä mindfulness vanhemmuuden tukena.

Ratkaisukeskeisyys on luontainen osa minua. Menneisyyttä en voi muuttaa, mutta tulevaisuuteen ja tähän hetkeen voin vaikuttaa, se inspiroi!

“Lähdin koulutukseen saadakseni  ”vain” työvälineitä lastensuojelutyöhön. Kävi kuitenkin toisin. Sain huomattavasti enemmän. Prosessini alkoi itsestä, mutta huomasin, miten paljon oma hyvinvointi lisääntyi sekä töissä että kotona. Pienet lapset ja raskas työ lastensuojelussa koetteli voimia. Pienten lasten äitinä  tunnistan ja pystyn samaistumaan vanhemmuuden haasteisiin.  Olen tiedostanut myös lastensuojelutyössä jaksamisen tärkeyden, jotta jaksan kohdata asiakkaamme rauhallisesti, turvallisena aikuisena sekä käsitellä erilaisia tunteita rakentavasti työyhteisössäni. Mindfulness ohjaaja -koulutuksen suurimpana eväänä koen tunteiden tunnistamisen ja tiedostamisen taidon. Näiden avulla elämästä tuli mielekkäämpää ja kevyempää.”

Erika

Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Mindfulness -ohjaaja Certified Mindfulness Facilitator CMIF®, Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja Licenced Practioner of NLP.

ALAVUS

erika setälä
maria luhtaniemi

Kuka olen

Olen paitsi äiti, myös adoptioäiti ja isoäiti. Elämää on tullut tarkasteltua niin opettajan, ohjaajan ja kuin vähän yrittäjänkin näkökulmasta. Mitä tahansa se on ollutkin, sydämeni on aina halunnut löytää toisen sydämen. Jokainen ihminen on minulle kuin uusi kiinnostava romaani, jonka kannet haluan avata, päästä syvemmälle, tutustua, hyväksyä ja rakastaa. Niin ohjauksessa kuin lastenkasvatuksessa mottoni ovat olleet “Ei mikään ole niin hoitavaa kuin kohtaaminen” (Aino Suhola) ja “Rakasta minua eniten silloin kuin vähiten sitä ansaisten”. Meni pitkään ennen kuin ymmärsin, että viimeinen lausehan koskee minua itseänikin. Vasta tuon ymmärrettyäni, on tullut minunkin aikani kukoistaa eli voida ja elää hyvin.

“En lähtenyt sattumalta perehtymään mindfulnessiin ja positiiviseen psykologiaan. Ihmisen mieli on kiinnostanut minua aina, mutta erityisen antoisana koin vuodet 2010-2012, jolloin opiskelin psykologian perus- ja aineopinnot, työ- ja organisaatiopsykologiaa sekä henkilöstöjohtamista. Jo näissä opinnoissa tutustuin positiiviseen psykologiaan, johon sitten jäin koukkuun. Työssäni ja omien lasten kasvatuksessa olen toteuttanut positiivisen pedagogiikan menetelmiä. Mieheni naurahtaa minulle usein, että “siitä puhe, mistä puute”.  Vuodesta 2012 intohimoni kohteena on ollut  hyvä elämä eli eudaimonia. Onkin aika karua tajuta, että pelkkä tieto ei auta, vaan  sairastuin uupumukseen vuonna 2017.  Tällöin tutustuin myös mindfulnessiin. Asia kiinnosti niin, että opiskelin lasten ja nuorten tunne- ja tietoisuustaito-ohjaajaksi.  Elin todeksi  mindfulnessin kiistattomat hyödyt  ja halusin opiskella myös mindfulness -ohjaajaksi. Opin myös, että mindfulness ei olekaan mitään perusteetonta self helpiä, vaan muutokset voidaan todentaa paitsi elämän hyvinvoinnin lisääntymisellä myös aivokuvantamisen avulla. Positiivisen psykologian teoriatkin ovat saaneet “lihaa luidensa ympärille” ja olen alkanut ymmärtää, miten oikeasti elää Hyvää Elämää. “

Maria

Luokanopettaja, opinto-ohjaaja, Positive Psychology Coach -opiskelija, Mindfulness -ohjaaja Certified Mindfulness Facilitator CMIF®, Lasten ja nuorten tunne- ja tietoisuustaito -ohjaaja Certified Mindfulness Facilitator CMIF® ja Licenced Practioner of NLP, Licenced Master of NLP.

ESPOO